En af de gode ting ved at have startet min egen madblog for et år siden, er at jeg har fået kontakt til en masse dejlige mennesker der deler min interesse for mad, og som derudover er skøre og vidunderlige mennesker! WIN!
I lørdags havde jeg inviteret 3 styks af racen til sammenskudsmiddag hos mig! Jeg kan afsløre at der blev talt en del om mad, men også om meget andet mens vinen flød!
Hvornår ved man at man er omgivet af madtosser?
Når der bliver råbt fra køkkenet “Nu er der mulighed for at tage billeder af køllen,” OG samtlige gæster rejser sig op og styrter ud i køkkenet med telefoner og kameraer parat! <3
Det så sådan ud:
Madbloggerene der kæmper om at tage billeder af køllen
De skøre lidelsesfæller er: Signe fra Signes Mad, Britt fra Den Hvide Tallerken og Malou fra Klidmoster
Menuen var som følger
Forret:
Signes bønnesalat med tunsacuce
En dejlig fortolkning af den klassiske vitello tonnato
Jeg har aldrig prøvet denne ret før, men er ret vild med den, og har også prøvet at lave den selv allerede! Det er bare et sikkert sommerhit!
Hovedret:
Sidste efterår til MAD messen i Ridehuset vandt jeg en Muflon kølle fra Rævhede Naturprodukter, som havde puttet sig godt i min fryser. Faktisk var den basse hele årsagen til at jeg inviterede mine lidelsesfæller til middag, fordi jeg tænkte de ville sætte ekstra pris på oplevelsen.
Malou og jeg stod for hovedretten, og vi havde udtænkt et mellemøstligt tema for køllen. Det er jo så moderne at rive kød i lange trævler for tiden, så det bestemte vi os for at denne Muflon også skulle; Pulled Muflon kølle rocks!!!
Køllen blev gnedet med en blanding af en eminent god ras el hanout blandet med lidt god oliven olie. Ras el hanout er indbegrebet af det marokkanske køkken og er en varm og rund blanding af mange forskellige krydderier. Enhver marokkansk husmoder med respekt for sig selv har sin egen personlige blanding som hun sværger til.
Malou siger at ras el hanouten var fra ASA
Krydderierne masseres ind, og køllen er lagt på et leje af løg, blegselleri og øko citronskiver
Køllen fik i alt 7 timer i stegesoen ved først 100 grader i 4 timer, dernæst 3 timer ved 120 grader, og var lige til at trække fra hinanden.
Kødet havde en fin og lys farve, faktisk lidt lysere end jeg havde troet. Smagen var mild og var en blanding af lam med lidt vildt over sig. Kødet var magert, ikke så fedt som traditionelle lammekøller, og meget fint mørt. Skulle jeg komme forbi en Muflon en anden gang ville jeg ikke tøve med at sætte tænderne i den! 😀
I bunden af stegesoen lå den lifligste sky sauce, som vi øste lidt af over det trukne kød. Det tilbagefører lidt saftighed, og giver mulighed for at give smag til alt kødet af den dejlige krydderiblanding. så ser det også så pænt ud når kødet glinser lidt af saftighed!
Tilbehøret til køllen var:
Fladbrød (købt hos den lokale tyrkiske grønthandel), man kan sagtens bage dem selv, hvis man gider, men det gad vi altså ikke!
Fetacreme, der også er et Klidmoster påhit: Blød feta (dåse eller Puck) blendes med ½ gul eller rød peberfrugt og nok mælk til at køre den cremet. Tilsæt hakket persille og presset hvidløg bagefter.
Klidmosters Fennikel-æblesalat med juveler
Samle selv middag, lige til at smovse i!
Dessert:
Britt havde fremtryllet de dejligste citron pandekage i Mette Blomsterberg stil. Dejligt syrlige, søde og fede! Lige som et dejligt punktum på en god middag skal være!
Godt mætte gik et par af os i gang med at drikke drinks, og det meste af natten gik med spas og snak!
Tak for en dejlig aften! Det må vi gøre igen!
P.s. Også en stor tak for alle de smukke blomster som stadig pryder min stue! <3
Tak for en pragtfuld aften, god mad og endnu bedre selskab. Fremragende madpakke jeg fik med hjem, den levede jeg af i 3 dage 🙂
Glæder mig til vi snart ses igen <3
Pingback: Humus med karry | Frøken Annes Køkken
Selv tak!
Jeg glæder mig også!