Kalv med bok choy og frisk bambus

Denne ret lavede vi til min madaften i madklubben i torsdags, hvor vi lavede asiatisk mad.

Fokus var på at hygge os, så der er ikke billeder af processen, men opskriften skal I ikke snydes for.

WP_001481

Dette er egentlig en rigtig simre ret, men fordi vi lavede den med kalvekød i tern, så kunne vi slippe af sted med at lave den på en halv times tid.

Vi brugte:

150 g kalvekød i tern
2 tsk jordnødde olie
2 dl okse elle kalvefond
2 stjerneanis
3 cm frisk ingefær, hakket
1 rødløg i strimler
4 fed hvidløg, hakket
3 spsk soyasauce
2 tsk brunt palmesukker (muscavado eller farin kan også bruges)
1 tsk hoisin sauce

Svits kødet i olien og kom de andre ingredienser i, tilsæt lidt vand hvis nødvendigt.

Når kødet er mørt, tilsættes frisk bambus ( kan købes hos den asiatiske købmand på køl) og friske små bok choy blade, de skal kun lige varmes med.

Kan serveres med ris til.

Til vores to kødretter serverede vi æggenudler vendt med lange julienne af gulerod og squash i en sauce af soya, hoisin, jordnøddeolie og drysset med sesam.

 

WP_001483

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.