Rilette med salvie og G&T nytår 2015- Madbloggerudfordringen#10

Jeg har endnu en gang deltaget i en madbloggerudfordring, hvor madbloggere udfordres ud fra et givent tema. Denne gang var det nytårsmad, hvor vi hver fik udeligeret en af nytårets retter. Læs mere om Madbloggerudfordringen#10 her.

Jeg fik velkomstdrink og appetizer. I år holder jeg bare en lille nytårsaften, i ro og mag sammen med kæresten. Vi skal have god mad, og bare hygge os i tosomheden.

Vores velkomstdrink og appetizers skal indtages kl 18.00 til dronningens nytårstale mens vi spiller Dronningebingo, ved du ikke hvad det er, så tjek det ud her og print dine egne spilplader. På de sociale medier kan #dronningebingo anvendes! Det er mega hyl! 😀

Selvom boblevand er godt, så vil jeg gerne undgå at servere bobler både kl 18.00 og ved midnat, så jeg valgte en anden klassisk ganerenser nemlig en G&T. Jeg elsker gin og da det nu er nytårsaften, så skal det jo ikke bare være hvilken som helst gin.

WP_005470

I sommers på fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn i Svendborg smagte jeg denne schweizske gin fra nginious. Ginnen har lagret 2 måneder i en vintønde hvor der tidligere har været Cocchi di Vermouth i og udkommer i limited editions hver gang. Lagringen betyder at ginnen har fået smagsnoter fra Cocchien tilført, og det smager intet mindre end vidunderligt. Dem der kender mig personligt ved at jeg elsker Cocchi di Vermouth lige så meget som gin, faktisk er de jo nærmest det perfekte ægteskab. Men nok om det for nu!

WP_005472

Da kun det bedste er godt nok til os, så skal vores velkomstdrink selvfølgelig være denne særlige gin og en god tonic, her er det tonic fra Fever-Tree der er knapt så sød som eks. tonic fra Schweppes kan være.

WP_005476

Kom is i et smukt glas, hæld 3-6 cl gin i, alt efter hvor stærk du foretrækker din drink. Hæld tonic over. Skræl det yderste lag af en usprøjtet citron og vrid det hen over overfladen på drinken, så nogle af de æteriske olier bliver frigivet, og gnid evt din citrontwist rundt langs kanten af glasset, så du kan dufte citronen som du drikker din drink. Alternativt kan en appelsintwist også bruges, det passer også rigtigt godt til Cocchi di Vermouth smagsnoterne i drinken.

Syntes man denne gin er for fancy og måske for dyr (for den er ikke billig) så kan en almindelig G&T nemt tilsættes et lille skvæt Cocchi di Vermouth, som er en vermouth jeg mener bør stå i alle danske barskabe. Den danske importør har fortalt mig at Cocchi di Vermouth kommer til salg her i Aarhus hos Chas E, spørg efter den hvis ikke den er fremme i butikken!

Til denne fantastiske velkomstdrink skal der selvfølgelig serveres noget at gumle på imens dronningen taler og bingospillet kører.

WP_005491

Svinerilette med salvie og baconfedt på smørristet rugbrød med cornichoner. BUM! Fedt, salt, surt og knasende! Perfekt til en god G&T og en god bund inden den dejlige middag!

Du kan læse om mit projekt med at lave svinerilette her.

WP_005473

Det gode ved denne appetizer er at der er ikke så meget forberedelse. Svineriletten er lavet for længe siden og passer sig selv i køleskabet. Man rister bare et par skiver godt rugbrød i rigeligt smør, eller evt. baconfedt fra riletten og et par cornichoner skæres ud til pynt.

Rugbrødet her er bagerkøbt, men havde tiden været til det havde jeg bagt en halv portion af denne rugbrødsopskrift, evt. tilsat 1-2 tsk fennikelfrø.

WP_005483

HAPPY NEWYEAR, Sophie-ducks!

 

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Anbefalinger, Andre hyggerier, Opskrifter og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Rilette med salvie og G&T nytår 2015- Madbloggerudfordringen#10

  1. Bente skriver:

    Godt nytår søde Anne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.