Ud af anden halvdel af mit grisehoved lavede jeg svinerilette, du kan læse om hvordan jeg lavede sylte af den første halvdel lige her.
Det afpillede kød satte jeg på køl da jeg ikke skulle lave riletten samme dag som jeg lavede sylten.
Da riletten så skulle laves varmede jeg kødet lidt op i svinefond der var til overs fra syltelavningen. Jeg hakkede 5-6 blade salvie og kom med. Da kødet var gennemvarmt kom jeg kødet op i en sigte, og lod fonden løbe af mens jeg dryssede en tsk salt og godt med peber over. Et par stænk æbleeddike blev det også til. Det blev vendt godt rundt og trukket lidt ud i tråde.
Husk at riletten serveres kold, så der skal lidt smæk på krydderierne og saltningen ellers smager en ikke af nok. Jeg giver den mere gas næste gang med krydderierne.
Selvom der var fedt til overs fra syltemageriet, så valgte jeg at bruge baconfedt til min svinerilette. Hver gang jeg har stegt bacon tager jeg nemlig fedtet der bliver tilbage i panden og hælder det i et stort syltetøjsglas der står i køleskabet. Inden det skal bruges så smelter jeg det, og sier baconkymlet fra.
Min portion svinerilette med salvie og baconfedt blev til i alt 6 weck glas a ca 2 dl, købt online hos HW Larsen.
Da de lune kødtrevler var tilpas krydret fordelte jeg dem i de 6 glas, pressede det lidt sammen og hældte en smeltede baconfedt over indtil kødet var dækket. Jeg brugte lidt over 1 dl fedt til hver glas, men de har også en bred overflade mine glas.
Riletterne fik lov til at afkøle indtil fedtet var stivnet, så kom der låg på. I virkeligheden var lågene ikke nødvendige, da fedtlåget jo er en ældgammel konserveringsmetode, men evt. transport til en julefrokost gjorde nu et låg meget praktisk.
Holdbarheden er månedsvis, men så længe overlevede mine ikke, da jeg også brugte dem som gaver.
Jeg serverede min svinerilette med cornichoner og rugbrød til. Fungerer godt både til frokostbordet og som en lille forret som for eksempel her til nytårsaften 2015.
Pingback: Hjemmelavet sylte | Frøken Annes Køkken