Denne jordbærtærte er bare et hit! Det er en marzarinbund med cheesecake, toppet med friske jordbær! What’s not to love!<3
Jeg har allerede bagt den mere end en gang, og noget at det bedste er at der ikke er mel i den, så alle kan være med, også selvom man eksempelvis har glutenallergi eller ikke kan tåle stivelse.
I min version har jeg også brugt laktosefri mælkeprodukter og agar agar (vegetabilsk geleteringsmiddel) til at stivne chessecakemassen med. Så denne version er af jordbærtærte er vegetarisk, gluten- og laktosefri!!! Almindelig gelatine, mel og mælkeprodukter kan naturligvis anvendes ca. i samme mængder som angivet her.
Denne version gjorde stor lykke da jeg fejrede min fødselsdag, blandt venner der har mange forskelligartede fødevarehensyn der skal tages.
Here goes!
Denne opskrift er til 2 store jordbærtærter, hvis du kun skal bruge én så bruger du kun en halv opskrift.
Marzarinkagen er en opskrift jeg har fundet hos Klidmoster, men hvor jeg har erstattet hvedemel med mandelmel.
Bonus: Man kan godt lave sit eget mandelmel ved at kværne samme mængde mandler helt fint. I denne opskrift er det en fin løsning da kagen ikke skal være sprød. I andre opskrifter giver det bedre mening at købe fedtreduceret mandelmel, eksempelvis ved cookies hvor der skal lidt sprødhed i bagværket (der kommer en opskrift på cookies med mandelmel senere).
Man kan med fordel lave bundene dagen i forvejen, da de skal køle helt af inden der komme cheesecakemasse ovenpå.
200 g revet marcipan
250 g blødt smør, her laktosefrit, men almindeligt smør kan også bruges
170 g sukker
4 æg
120 g mandelmel
Rør marcipan, sukker og smør til en jævn masse. Tilsæt æggene og vend mandelmelet i til sidst.
Til den store fødselsdagsfest smurte jeg to aluforme med smør, dryssede med lidt mandelmel og fordelte dejen ligeligt mellem de to.
Bundene blev bagt ved 180 grader i 35-40 minutter indtil de var gyldne.
Jeg smeltede en plade mørk chokolade ved at brække den i mindre stykker og zappe i en glasskål i microen 30 sek ad gangen, og røre i chokoladen mellem hver tur, indtil chokoladen var smeltet.
Den smeltede chokolade blev fordel ud over bundene og de blev stillet til afkøling natten over.
Laktosefri og vegetarisk cheesecakemasse:
Bemærk at massen skal gerne bruge 2-3 timer på køl for at sætte sig. Men natten over er også fint, hvis man er ude i god tid.
350 g laktosefri flødeost, denne er købt i Føtex. Almindelig flødeost kan også bruges.
8 spk flormelis
2 tsk vaniljepulver
2 tsk agar agar, købt ved Ren Kost i Aarhus. Alternativt 1 1/2 tsk gelatine pulver (ikke vegetarisk).
4 dl laktosefri fløde, almindelig fløde kan også bruges
2 dl stærk hyldeblomstsaftevand, stærkere end du ville have drukket det. Alternativt appelsinsaft.
Pisk fløde til flødeskum i en skål. Pisk flødeost sammen med flormelis og vaniljepulver i en anden.
Varm hyldeblomstsaften op i en lille gryde, tilsæt agar agar (eller gelatine pulver) mens der røres meget i gryden. Lige inden det når kogepunktet, tages det af varmen og man lader det køle lidt ned.
Kom en stor skefuld af flødeostemassen i gryden og rør rundt og lad det køle yderligt. Vend forsigtigt det tre masser sammen til en samlet cheesecakemasse. Start med at røre massen fra gyden sammen med flødeostemassen og vend til sidst flødeskummet i.
Fordel cheesecakemassen ud over de to chokoladeovertrukne marzarinbunde. Lad dem sætte sig mindst 2-3 timer i køleskab.
Lige inden servering renses 2-3 bakker af sæsonens bedste jordbær og kommes over den stivnede cheesecakemasse og server som de er i alubakkerne. Dette er nemt når der er stor fest med mange gæster.
Men skal det set lidt flottere ud så kan kagen også laves i en springform. For ekstra shine på toppen, frisklavet ribsgele som på billedet ovenfor!
Velbekomme!