Chokoladekursus hos Kring Chokolade

Den 24. november var jeg på et chokolade kursus hos Kring Chokolade i Middelfart arrangeret af Vestfyns Husfild.

Sidste år var jeg også af sted sammen med min Mutti, og det var så hyggeligt så vi også ville afsted igen i år.

Det er Rikke Kring der har butikken, og man kommer ind i hendes produktionslokaler bag butikken og laver chokoladerne efter hendes anvisninger.

Det var helt fantastisk at arbejde med råvarer af kvalitet og mængder som man aldrig har hjemme i køkkenet!

WP_000544

Rikke havde været så sød at forberede nogle marcipaner til os. Der var marcipan æltet med pistacie, valdnødder, appelsin, jordbær og en aldmindelig ren marcipan (plus en mere som jeg ikke længere husker hvad var med). Derudover havde hun også forberedt fyld til fyldte chokolader, fordi vi kun havde 4 timer, så ville det tage for lang tid også at lave disse fra bunden. Desuden skal ganachen (altså fyldet) også helst hvile natten over. Til os havde Rikke lavet fyld med smag af passionsfrugt, lakrids og nougat. Det var bare mums!

Marcipan-mayhem i Middelfart. ;-)

Belært af erfaringen sidste år, delte min Mutti og jeg arbejdsopgaverne ud. Mutti gik i gang med at rulle marcipan ud og udstikke den, og jeg gik i gang med at fylde de små chokolade skaller Rikke har på lager i kassevis til fyldte chokolader. De er intet mindre end geniale. Det er en lille kugle af chokolade med hul i til at komme fyldet i. Bagefter skal de fyldte chokolader så overtrækkes med chokolade.

WP_000546

I løbet af nul komma fem havde vi produceret i pladevis af lækkerier, der var klar til at bade i:

WP_000550

A SEA OF LOVE!!!!

Hvor tit er det lige at man får lov til at lege med så stor en gryde fuld af lækker mørk smeltet chokolade, og for at det ikke skal være lyv var der en lige så stor gryde med mælkechokolade og hvid chokolade. Jow, jow, der var ingen smalle steder.

WP_000548

Her er Rikke ved at temperere chokoladen med en industri varmekanon-ting! Hun kan bare det der! 😉

WP_000551

Alt hvad man kunne ønske sig, var der til at drysse med! Det var fantastisk at have så stort et udvalg af ALT!!!

WP_000547

Det ligner lidt en ulykke når man laver det, men i guder hvor blev det godt, se selv her:

WP_000553

I der har smagt det, ved at det er hamrende lækkert, og hver eneste mundfuld er uimodståelig. Jeg er glad for at Vestfyns Husfild har lavet dette kursus, for jeg har lært rigtig meget om at temperere chokolade, og så har det været rigtig sjovt at prøve at lave chokolade i et rigtigt chokoladeværksted!

Man kan følge Kring Chokolade på Facebook hvor man kan deltage i konkurrencer og se hvad der rør sig i butikken lige nu.

Nå får vi se om chokoladen kan overleve helt til jul, der er en stor fare for at det ikke kan, da der ikke er meget tilbage!

WP_000554 (1)

OBS: Indlægget er ikke sponsoreret af hverken Kring Chokolade eller Vestfyns Husfild, det er alene skrevet fordi jeg gerne vil fortælle om en god oplevelse jeg har haft.

Dette indlæg blev udgivet i Anbefalinger, Andet og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.