Chokolade drømmekage

Denne opskrift har jeg fået af min søde kollega Christina, jeg har lavet en lille smule om på den (fjernet lidt af smørret, men også kun lidt)! Den blev naturligvis serveret for de sultne horder på jobbet, og der var ingen utilfredse miner nogen steder, så den er vist også godkendt som en del af repertoiret.

WP_001191

Opskriften her er bare til en lille foliebakke (20×30), men man kan naturligvis gange op hvis man skal bage til mange, lige som jeg skulle:

Selve kagen består af:

3 æg
250 g sukker
180 g mel
3 tsk bagepulver
3 tsk vanillesukker (gerne hjemmelavet)
2 dl sødmælk
150 g smeltet smør
3 spsk usødet kakao af god kvalitet

Æggene og sukkeret piskes godt igennem, gerne i køkkenmaskine. De tørre ingredienser sigtes sammen og kommes i æggemassen skiftevis med mælken. Til sidst piskes den smeltede smør i.

Bages i 35-40 min ved 180 grader, man kan teste med en stoppenål om kagen er færdig.

Glasuren kan laves mens kagen bager og består af:

100 g smør
1 dl stærk kaffe
200 g sukker
3 tsk vanillesukker (gerne hjemmelavet)
100 g tørret kokosmel
3 spsk usødet kakao af god kvalitet

Man smelter smørret og hælder de andre ting i gryden og koger det let sammen. Pas på det ikke brænder fast i gryden. Hældes over kagen når den kommer ud af ovnen.

Kagen er rigtig god kold, så derfor gør den sig godt til en med i skole/med på arbejde kage!

WP_001190

Se kage i lange baner!

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Chokolade drømmekage

  1. A+K skriver:

    Uhm, ser bare lækkert ud – er sikker på der ikke blev klaget hos kollegaerne, så godt som det ser ud – et sukkerchok i pausen er altid velkomment (;

    – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.