Når jeg bare skal lave mad til mig selv, mangler jeg nogle gange gode ideer til noget nemt uden det store arbejde og alt for meget søws og kartøwler over sig!
Derfor er jeg kommet i tanke om denne kreation; grøntsager i æggestand. En taknemmelig ret der kan varieres i det uendelige.
Her er remedierne jeg brugte: Mit mandolinjern med hajtænderne (som jeg kalder dem) oppe så det snittede bliver til tynde pomfritstænger. En stor kartoffel, en sød kartoffel, 3 store portobello svampe, en squash, to gulerødder, 1 stort løg, 1 hvidløg, 6 æg, 2 dl mælk og en dusk frisk timian.
Alle grønstagerne blev snittet med hajtænderne, pas på nallerne hvis du har et mandolinjern det er ikke til at spøge med. Kartoflerne og gulerødderne parboilede jeg lige i et par minutter inden jeg gav alle grøntsagerne en hurtig tur på panden. Hvis man putter grøntsagerne i helt rå, så skal de tilberedes længere end æggestanden har godt af.
Tjek lige bassen af en culotte ved siden af ud, det var makkeren til grøntsagerne den aften!
Jeg anrettede mine grøntsager i lidt forskellige fade fordi jeg havde planer om også at medbringe det som madpakke.
Æg og mælk blev pisket sammen og hældt over og bagt i 10-12 min ved 200 grader, eller indtil æggemassen lige akkurat er stivnet.
Er man ikke kalorieforskrækket kunne man jo også have drysset lidt revet ost over inden de kom i ovnen. 😀