Dejligt bananbrød

Her er endnu en af klassikerne fra min lille røde bog.

Dette bananbrød er rigtig godt, og well…. nærmest kage! Det kan i hvert fald godt mætte den søde tand i en snæver vending!

Jeg har bagt det i årevist, og serveret det for laktoseallergikere med stor succes. Det er desuden en god måde at få bugt med de der brune og grimme bananer der har det med at ligge i mit køkken. Hvad sker der lige for de der bananer, man køber fine og faste gule bananer, man kommer hjem med dem, og vender ryggen til dem i et kvarter, og *PUF* så er de brune slatne!!!

Fortvivl ikke, dette bananbrød bliver bedst når man bruger bananer der er beyond hvad man har lyst til at spise!

Jeg brugte:

WP_001085

5 mini bananer
3 æg
2 1/2 dl hvedemel
1 1/2 dl fuldkornshvedemel
1/2 dl sukker
1 dl rosiner
1 tsk bagepulver
2 tsk birkes
2 store tsk kanel
1/2 dl god olie (ikke på billedet)

Bananer og æg kom jeg i Mr. Ken og gav en omgang med piskeriset, bananerne må godt klumpe lidt. De tørre varer blandede jeg sammen i en skål, og kom over banan og æggemassen, sammen med 1/2 dl olie.

WP_001086

Dejen blev hældt over i to smurte brødforme, det hæver en del, så man skal kun fylde formen halvt op er min erfaring. Brødene blev bagt i ca 40 min ved 175 grader. Man kan tjekke med en kødnål om brødene er færdige.

WP_001087

Lune og gyldenbrune!

WP_001090

Hvis man kan vente til brødet er helt afkølet kan de anbefales at spise det med smør på! 😀

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.