En nem måde at tage kegler på, er ved at blære sig med at lave hjemmelavet oliventapanade. Men når sandheden skal frem så er det ikke den store videnskab at lave det, man skal bare have en god og afprøvet opskrift som denne.
Opskriften stammer fra min moster Mette, og det er gennem denne opskrift at jeg overhovedet har lært at spise oliven.
Jeg laver tapanaden med billige sorte oliven, men det står selvfølgelig én frit for at bruge de oliven man vil. En anbefaling er dog at købe dem uden sten. Jeg har prøvet ved en fejl at købe dem MED sten og det var et mareridt at udstene dem, fordi det var en portion til 20 jeg skulle lave.
Denne omgang er bare en lille omgang, da jeg i morgen fredag får to smukke damer til tapas og hygge.
Jeg brugte:
1 lille glas billige sorte oliven (der var 80 g i drænet vægt)
1 tsk kapers
1 lille fed hvidløg
1 stor tsk sennep
1 bløb god mørk rom (whiskey eller cognac kan også bruges)
2 spsk god olivenolie
Juster evt. med lidt salt og peber, men smag på det inden du pøser det i.
Det hele køres i minihakker, eller med stavblender, hvis det er en stor portion man laver.
Denne portion gav to små glas tapanade.
Rommen giver en rigtig fin rund smag til tapanaden, uden at den bliver sprittet.
Pingback: Rød peberfrugt pesto | Frøken Annes Køkken
Pingback: Rød peberfrugt pesto | Frøken Annes Køkken