Rød peberfrugt pesto

Forleden fredag afholdte vi en lille vinsmagning på mit arbejde, hvor Skovgaard Vine kom og præsenterede os for 1 rosevin, 1 hvidvin, 5 rødvin og 1 portvin.

Du kan se det stramme program vi skulle igennem *hik* her:

WP_001192

Vi har før haft firmaet ude og holde vinsmagninger, og det plejer altid at være rigtigt hyggeligt.

Det var det såmænd også denne gang, ikke mindst fordi der var nogen (læs MIG) der gad og lave en laber anretning af lidt mundgodt til at få vinen til at glide blidere ned i mavsen, sådan en fredag eftermiddag.

??????????????????????

Se selv hvor hyggeligt det var! 😉

Ud over forskellige oste og pølser, så havde jeg også lavet lidt forskelligt dyppelse. Især den røde peberfrugte pesto vakte stor jubel, og komplimenterne øste ned over mig! Tak for det, søde kolleger! 😀

Sandheden er, at det var såre simpelt at lave, here goes:

?????????

Man tager røde peberfrugter, jeg skulle lave mad til 25 personer, så jeg brugte to pakker røde snack pebre. De er knap så kødfyldte som almindelige peberfrugter. Dem ville jeg nok bruge en anden gange. Jeg havde også en chili i køleskabet, som også kom med, kan du se hvor den er på billedet? 😉

Men altså, peberfrugterne blev vasket og halveret og kernerne kom ud. De blev lagt på en bageplade og fik en tur under grillen i ovnen.

WP_001165

Det er nemlig meningen at skindet skal brankes godt og grundigt, MERE grundigt end jeg gjorde her! Fordi så kan man nemlig trække det brankede skind af.

WP_001166

Fordi jeg ikke havde branket mine peberfrugter godt nok var det lidt svært at få al skindet af, men det gik alligevel. Man må godt lade lidt af det brankede blive, for det giver også smag til pestoen, det siger Jamie Olliver også selv! 😀

Peberfrugterne op op i en skål, med hvidløg, æbleeddike (eller anden lys eddike), salt peber og et lille drys chiliflager (den lille chili der var med smagte ikke af nok).

WP_001168

And guess what?!?! Wrooom, wrooom med en stavblender! Og vupti rød peberfrugte pesto!  Man kan lige justere alle smagsnuancerne. Men den røde pesto har en fin blød konsistens, en rund, sød og mild smag, med lidt bid alt efter hvor meget hvidløg og chili man kommer i.

Jeg er sikker på det ville være et hit hos børn også fordi den er så sød og blød.

Til vinsmagningen lavede jeg også:

Tomatchili snegle med pinjekerner og tørret ramsløg

Oliventapanade

Persille og mandel pesto lavet over denne læst, dog uden løvstikke.

Indlægget er ikke sponsoreret af Skovgaard Vine.

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, Snacks og tagget , , . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Rød peberfrugt pesto

 1. Pingback: Tomatchili snegle med pinjekerner og tørret ramsløg | Frøken Annes Køkken

 2. Jens Skovgaard skriver:

  Dejligt at høre I havde et hyggeligt arrangement med Skovgaard Vine og det ser jo ud til det har været rasende hyggeligt med dejlig mad og forhåbentlig gode vine 🙂

  • Kære Jens
   Det er altid en fornøjelse at have Skovgaard Vine ude og lave en vinsmagning! Dejlige vine, og dejlig variation af det vi smager. Jeg tror nok det var vores 4. vinsmagning med Skovgaard Vine, og det har været noget nyt hver gang, og amasadørerne har på ingen måde overlappet hinanden i det de fortæller! Det er altid meget interessant at lære noget om de vine vi smager.
   Mange hilsner
   Anne

 3. Rikke skriver:

  Det smagte superlækkert, og den peberfrugt pesto skal jeg klart prøve 🙂 Dejligt at du gad være vores cater for en eftermiddag!
  Ang. de der peberfrugter. Er der ikke noget med, at hvis man putter dem i en frysepose umidddelbart efter de er blevet brankede og lader dem ligge lidt, så bliver skindet nemmere at fjerne?

  • Jo, Rikke! Du har ret! Syntes også jeg mindes det var det Jamie Oliver gjorde… Det kunne jeg bare ikke huske lige da jeg lavede denne omgang. Heldigvis blev det jo vellykket alligevel!

   Det glæder mig at der bliver sat pris på min besværligheder! 🙂

   Kram fra Anne

 4. Annette skriver:

  Anne, kan man på en eller anden måde grille i sin ovn, selvom éns ovn ikke har en grill?

 5. Annette skriver:

  Ok, det burde jeg kunne finde ud af 🙂

 6. Pingback: Tomatchili snegle med pinjekerner og tørret ramsløg | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.