Gluten- og laktosefri pandekager- og lidt om nye kapitler i livet

Selvom det er længe siden jeg har blogget, så er jeg her nu stadig, og det går faktisk rigtig godt, men livet har budt på et par nye kapitler, så jeg har først fundet tiden til at skrive nu- mere om det senere.

Først vil jeg dele denne opskrift på gluten- og laktosefri pandekager som jeg har eksperimenteret mig frem til. Først blot vand og kikærtemel, dernæst vand, kikærtemel og æg osv.

WP_005699 (2)

Til 10-12 pandekager (alt efter hvor store man laver dem) bruger man:

8 dl vand (ja, det lyder af meget)
4 æg
2 dl kikærtemel (købes i en god helsekost eller hos en etnisk grønthandler)
2 dl linsemel (købes hos etniske grønthandlere)
1 tsk salt
4 spsk loppefrøskaller (jeg bruger Husk)

WP_005700 (2)

Pisk det hele sammen og lad det stå lidt så loppefrøskallerne tykner dejen, men dejen skal være lidt tynd for at den flyder nemmest ud. Jeg stegte i kokosolie som tilføjer pandekagerne en dejlig fedme.

Undervejs skal der måske tilsættes en halv til en hel dl vand mere for at holde dejen tynd nok til at pandekagerne flyder tyndt nok ud.

WP_005706 (2)

I bedste Stop Spild af Mad stil gik alle prøvepandekagerne selvfølgelig ikke til spilde, de blev alle (også dem der ikke vandt) lavet til fyldte pandekager med hakket øko okse, løg, hvidløg en lille rest hjemmelavet pizza sauce, et skvæt fløde og lidt revet ost (så er det naturligvis ikke laktosefri kost længere), der blev rullet og gratineret i ovnen.

 

********************************************************************************

Og nu lidt om de nye kapitler i livet. Hvorfor denne trang til at eksperimentere med gluten- og laktosefri kost?

Jow, jeg er simpelthen flyttet sammen med manden i mit liv. Vi mødte hinanden sidste sommer og flyttede sammen lige efter nytår. Det tog lidt tid at komme på plads i min gamle lejlighed og skabe et fælles hjem. Derfor blev det ikke til så meget blogskrivning i foråret. 😉

Tom, som han hedder min kæreste, har nogle fødevaremæssige udfordringer, han kan blandt andet ikke så godt tåle, hvede, ris, majs, hirse og flere andre stivelsesholdige fødevarer, dog kan han godt tåle eksempelvis rug.

Han er ikke gluten intolerant, og kan typisk ikke spise almindelige glutenfri købeprodukter, så heldigvis for ham har han fundet en madblogger der ikke lader sig slå ud af den smule udfordringer.

Det betyder at rigtig meget mad er vi nødt til at lavet fra bunden, og at der skal eksperimenteres i køkkenet. Derfor opstår der også et nyt tag på bloggen, nemlig Tom-mad, det betyder mad som min kæreste Tom kan tåle, og opskrifter jeg har udviklet til ham og vores liv sammen.

Et andet stort kapitel er at vi faktisk har planer om at gifte os ved årets udgang, så Frøken Annes Køkken bliver nok nødt til at skifte navn til enten Annes Køkken eller Fru Annes Køkken, har ikke besluttet mig endnu!

Jeg lover der ikke kommer til at gå månedsvis før næste indlæg er klar. 😉

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Gluten- og laktosefri pandekager- og lidt om nye kapitler i livet

  1. Mette skriver:

    Jeg skal helt sikkert prøve dine wraps?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.